Home » Artikelen » Vier voordelen van een online salarisadministratie

Vier voordelen van een online salarisadministratie

online administratie

Salarisadministratie is maatwerk. Veel ondernemingen zijn zich daarvan bewust. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen salarisadministratie uitbesteden. Op die manier geef je de verantwoordelijkheid voor het administreren en uitbetalen van salarissen uit handen.

Als je de salarisadministratie intern uit gaat voeren, kun je het jezelf beter niet te moeilijk maken. Er zijn veel online mogelijkheden om de salarisadministratie makkelijker te maken. Online salarisadministratie is in meerdere opzichten ideaal. In dit artikel vind je vier voordelen van online salarisadministratie.

1: Geautomatiseerde mogelijkheden

Een eerste voordeel heeft met een stukje automatiseren te maken. Op het moment dat je voor online salarisadministratie gaat, kun je processen veel makkelijker inrichten en aansturen. Je kunt ervoor kiezen om meer automatisch te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het laten uitbetalen. In een paar eenvoudige stappen laat je het geld overschrijven, zonder daar zelf alle acties voor uit te voeren. Salure.nl biedt veel mogelijkheden voor het vereenvoudigen van de salarisadministratie.

Daarnaast kan het salarissysteem online worden gekoppeld aan andere systemen in een onderneming. Bijvoorbeeld de HR contracten, registraties, juridische regelingen en boekhoudpraktijken. Met een online programma voorkom je bovendien veel papierwerk. In mum van tijd kun je aanvragen goedkeuren. De salarisadministratie loopt zo op rolletjes.

2: Veiligheid - Back up

Het online opslaan van je salarisadministratie heeft ook voordelen in het kader van veiligheid. Op het internet wordt er regelmatig een back-up gemaakt en is je administratie nooit echt weg. Dat maakt ook dat je gegevens niet snel verloren gaan. Bij calamiteiten als brand gaat niet alles verloren. En dat maakt online salarisadministratie een stuk veiliger.

3: Eenvoudig beschikbaar

Een derde voordeel van online salarisadministratie, is dat het veel beter beschikbaar is. Je kunt er altijd en overal wel bij als het op het internet staat. Je hoeft dus niet meer op een specifieke locatie te zijn om bepaalde bestanden op te vragen. Een laptop met verbinding, internet toegang en de juiste inloggegevens om in het programma te komen kunnen al volstaan.

4: Beter overzicht

Bij online salarisadministratie komt ook meer overzicht kijken. Met een paar drukken op de knop heb je de administratie en het werknemersdossier in kaart gebracht. En dat allemaal op één centrale plek. Dus ben je op zoek naar een bepaald bestand? Dan kun je die in het systeem op een makkelijke manier zoeken. Daarvoor hoef je dus niet meer eindeloos te bladeren in een stapel documenten.