Home » Artikelen » Zo leer je je kind de eerste fietsbewegingen

Zo leer je je kind de eerste fietsbewegingen

Fietsen leer je op een fiets, maar voorafgaand aan dit grote avontuur zijn er de loopfiets en de skelter. Simpeler, maar ook met wielen en een stuur. Zo leer je de eerste kneepjes van het fietsvak. 

Kinderfietsen

De eerste kinderfiets is vaak een loopfiets. Een kind moet namelijk eerst evenwicht zien te houden en leren sturen, voordat het toe is aan het rondtrappen met een stel trappers. Dit geldt nog extra wanneer het straks naar school gaat en ook nog een kinderrugzak draagt. 

Een roze voor de meisjes en een zwarte voor de jongens, of andersom. Ze zijn er in alle mogelijke kleuren. Het voordeel: het kind vermaakt zich, ook als het buiten slecht weer is, want met een loopfiets ga je gemakkelijk het hele huis door. En dat doen ze dan ook. 

Die loopfietsen spreken bij de jongsten behoorlijk tot de verbeelding, zeker als ze gepimpt zijn met opdrukken van bijvoorbeeld de Disney Frozen film of Teenage Mutant Ninja Turtles. Daar willen ze de hele dag wel mee crossen. Zie een loopfiets als de voorbereiding op het echte fietsen. Die allerkleinsten zijn immers nog niet aan het echte fietsen toe.  

Leren sturen op een skelter

Een leuke andere manier om het fietsen meer en meer onder de knie te krijgen en je als kind goed te vermaken, is skelterrijden. Een witte of knalrode skelter doet het bij zowel de jongens als de meiden goed. Daar is de Abarth GoKart een goed voorbeeld van. Met vier enorme wielen, een kuipstoel en een rond stuur vermaken de kinderen zich opperbest. Ze leren sturen en daar een voortrijdend voertuig mee onder controle krijgen. 

In dit geval vaak buiten, maar bij wie ruim woont kan de skelter binnen ook uitgeprobeerd. Doe dat laatste niet met de Huffy Green Machine Mini. Wat dat is? Een driewielige skelter met twee stuurhendels waarmee zelfs de jongsten al een heuse sliding maken en alle mogelijke wendingen doen wat mogelijk is door de brede kantelbare wielen aan de achterkant. Met deze skelter kunnen kinderen vanaf een jaar of drie lekker rijden en roteren.  

Deze skelter is er in de kleur gifgroen en zowel meisjes als jongens vallen als een blok voor deze Green Machine. Lekker in de tuin of op pleintje toeren maken. Ze vermaken zich er zomaar een hele dag mee.