Home » Artikelen » Zomers weer? Maak dit heerlijke barbecue recept

Zomers weer? Maak dit heerlijke barbecue recept

Recept zomer

Op 21 juni ging de zomer van al start, hopelijk komt ook gauw het zomerse weer om de hoek kijken. En hoe trap je de zomer nou beter af dan met een heerlijke barbecue? Verzamel al je vrienden en familie en verwen ze met een heerlijk bbq gerecht. Geen zorgen als je nog geen recept klaar hebt liggen: in dit artikel vertellen we je hoe je pittige zalm met komkommer-mango salade maakt. Een fris en bijzonder gerecht om de zomer te vieren!

Als je nog op zoek bent naar bbq vis recepten om aan je repertoire toe te voegen, is pittige zalm van de barbecue zeker de moeite waard. De combinatie van zoet, fris en pittig zorgt voor een heerlijk zomers gevoel, zelfs als de weersvoorspelling er nogal regenachtig uit ziet.

Benodigdheden (voor 4 personen)

● 600 gram zalmfilet (met huid)
● 1 komkommer
● 1 mango
● 4 eetlepels ketjap manis
● 1 limoen
● 4 eetlepels sweet chilisaus
● 1 braadslede (ongeveer 15 x 20 cm)

Bereidingswijze

Heb je alles in huis gehaald? Tijd om aan de slag te gaan! Het bereiden van dit gerecht kost in totaal zo’n 30 minuten. Door de volgende stappen te volgen, zet je het binnen no time op tafel:

1. Begin met de voorbereiding door de barbecue aan te steken. Doe daarna de ketjap in een bakje. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en het sap toe aan de ketjap en doe er en 2 eetlepels chilisaus bij.  Meng door elkaar voor de marinade.
2. Leg de zalm in de braadslede en bestrijk met de helft van de marinade. Zet de braadslede op de barbecue en doe de deksel erop om het vervolgens zo’n 15-20 minuten te laten garen. Bestrijk de zalm elke 5 minuten met marinade om ervoor te zorgen dat de vis niet uitdroogt.
3. Terwijl je wacht op de zalm, schaaf je de komkommer in lange linten en doe je deze in een schaal. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes om vervolgens aan de komkommer toe te voegen. Meng de andere helft van de limoenrasp en -sap en de rest van de chilisaus er doorheen.
4. Neem de zalm van de barbecue, serveer de salade erbij en voilà! Nog een extra tip: serveer met rijst of rijstnoedels voor een gebalanceerde maaltijd.

Weer of geen weer

Misschien kijk je naar de weersvoorspelling van juni en neemt dit je zomergevoel weg. Laat regen, onweer en wind je echter niet tegenhouden om te genieten van een heerlijk zomerse barbecue. Zo haal je het zonnetje zelf in huis!