Home » Nieuws » In de herfst-editie van Het Weer Magazine
Vaker stortbuien

In de herfst-editie van Het Weer Magazine

Profiteer voor dinsdag 23 september van onze aanbieding, dan ontvangt u het herfstnummer van Het Weer Magazine in oktober thuis. Meer weten over dit nummer? Lees verder.

Vaker stortbuien

Vaker stortbuienOp 28 juli regende het heel hard in grote delen van Nederland. Dat leverde flink wat wateroverlast op: ondergelopen snelwegen, polders die blank stonden, volgelopen kelders. Komen deze hoeveelheden regen vaak voor en is dat veranderd door de opwarming van de aarde?

Weer is wijnmeester

Weer is wijnmeesterDruivenstokken groeien ieder jaar weer onder andere weersomstandigheden. De wijn is dan ook ieder jaar anders. Wijnboeren Nel en Gilles Ducroux vertellen over hun haat-liefdeverhouding met het weer.

Kurkdroog Atacama

Kurkdroog AtacamaEen bijzonder gebied ver weg, aan de andere kant van de wereld. In de afgelopen 50 jaar, heeft het er op sommige plaatsen slechts drie keer geregend. En dan nog zou je er geen glaasje mee kunnen vullen. Hoe komt de Atacama-woestijn in Chili zo kurkdroog?

Orkanen omzeilden Columbus

Orkanen omzeilden ColumbusHet weer had maar even tegen kunnen zitten of de naam Columbus was nooit opgedoken in de geschiedenisboeken. De ontdekkingsreiziger koos voor zijn tocht richting de west in de nazomer van 1492 immers precies het orkaanseizoen uit. Hoe groot was de kans dat zijn lichte schepen het pad van een hurricane hadden gekruist?

Herfst op satellietbeelden

Herfst op satellietbeeldenDe prachtige herfstkleuren van bomen en struiken zijn ook vanuit de ruimte te zien. Met dank aan satellietbeelden in natuurlijke kleuren kunnen we onder andere de rode herfsttooi van de bossen in Canada en de Verenigde Staten bewonderen.

Klik hier om dit nummer te bestellen!