Home » Nieuws » In Het Weer Magazine 2

In Het Weer Magazine 2

Op 24 april verschijnt er weer een nieuwe editie van Het Weer Magazine, het enige Nederlandse tijdschrift over het onderwerp waar iedereen over praat: het weer. In dit nummer lees je alles over 'pilotengaten', de geur na regen en vind je de mooiste weerfoto van 2014 door jou gemaakt! Lees verder welke onderwerpen er nog meer in te vinden zijn.

Alles over ‘pilotengaten’

Rondom drukke vliegvelden worden regelmatig gaten in de bewolking waargenomen. Deze gaten zijn ontstaan door vliegtuigen die een gat in de bewolking hebben geboord. Die pilotengaten zijn zelfs te zien op satellietbeelden.

Hoe ontstaat die heerlijke geur na regen?

De meeste mensen kennen het als een heerlijke geur: de reuk die er hangt na het vallen van een regenbui. Maar wat veroorzaakt die prettige lucht?

Uitslag weerfotowedstrijd

U heeft er wat langer op moeten wachten dan normaal, maar hier is hij dan: de uitslag van de weerfotowedstrijd 2014. Door de verlenging van de inzendtermijn hadden we dit jaar extra veel foto’s ontvangen. En wat voor een foto’s! De kwaliteit van de inzendingen was zeer hoog. Oordeelt u zelf!

Koerste Viking Erik de Rode op luchtspiegelingen?

Volgens een Noorse sage voer Erik de Rode in 982 een gedecideerde koers naar het toen nog onbekende Groenland. Mogelijk hebben arctische luchtspiegelingen de Viking de weg gewezen naar het door Europeanen nog onontgonnen land.

Ook weidevogels zijn gevoelig voor het weer

Tot in de jaren zeventig hoorde je in het voorjaar een concert van weidevogelgeluiden in het boerenland. Die tijd is voorbij. Door grootschalige landbouw en bebouwing van het leefgebied zijn de aantallen afgenomen. Maar ook het weer speelt een belangrijke rol in de jaarlijkse variatie van het aantal grutto’s, kemphanen en veldleeuweriken.

Dit nummer thuis ontvangen? Maar nog geen abonnee?

Neem dan een abonnement voor 14 april en dan ontvangt u dit nummer als eerste thuis!

Ga naar het aanmeldformulier op deze pagina.