Home » Artikelen » 3 tips om je huis vrij van Saharazand te houden

3 tips om je huis vrij van Saharazand te houden

Stof in huis

De afgelopen dagen is er flink wat Saharazand over Europa verspreid. Van roodgekleurde Alpen, tot zanderige autoramen, er lijkt geen ontkomen aan. Hoe voorkom je dat je huis één grote zandbak wordt? Wij geven 3 tips.

1. Natte kranten

Mocht je last hebben van echt veel zand, dan kan het lang duren met een bezem of stofzuiger voordat alles weg is. Als je bijvoorbeeld bij het klussen hebt geboord of geschuurd, kan het immers ook lang duren voordat je ruimte stofvrij hebt. Een natte krant is een snellere oplossing. Trek de pagina’s uit een krant, leg ze op de grond en maak ze vochtig met een plantenspuit. Vervolgens veeg je met een bezem het stof op de vochtige krant. Frommel ze vervolgens in elkaar en gooi ze in de papierbak. Ook bij houten vloeren kun je deze truc gebruiken.

2. Goede deurmat

Om te voorkomen dat je veel zand van buiten meeneemt, is het handig om een goede deurmat aan te schaffen. Veeg goed je schoenen voordat je naar binnen gaat, en doe ze het liefst uit.

3. Van boven naar beneden

Misschien een open deur, maar als je je huis gaat afstoffen is het belangrijk om van boven naar beneden te werken. Dus eerst alle oppervlakken en als laatste de vloer. Als je eerst de vloer doet, dan duurt het niet lang voordat je opnieuw kunt beginnen met al het stof dat naar beneden kan vallen.