Home » Artikelen » Bouw een feestje met een partytent 3x3

Bouw een feestje met een partytent 3x3

tuinfeestje

Nu het zo heerlijk weer is en de avonden langer licht en zwoel blijven, trekken we graag naar buiten. De barbecue wordt schoongemaakt en weer aangestoken, de tuinstoelen en tafel worden in gereedheid gebracht en wellicht stuur je er wat berichtjes uit naar vrienden, familie en goede buren om in je tuin een tuinfeestje te houden. Het heerlijke, zomerse weer is er ideaal voor. En een partytent 3x3 ook.

Gezellig en overdekt

Een partytent is een ideale, tijdelijke overkapping in de tuin als je een feestje geeft. Het is immers een plek waar je bijvoorbeeld meerdere tafels in kan zetten als buffet. Zo blijven je salades en drankjes uit de zon. Maar een partytent kun je ook gebruiken om een dansvloertje in aan te leggen met eventueel houten tegels, tafeltjes en stoeltjes in te plaatsen om aan te kunnen eten en natuurlijk als plek om te schuilen mocht het onverhoopt gaan regenen – ondank je weer app check. Met het Nederlandse zomerweer weet je het immers maar nooit en een plek waar je dan met zijn allen kan schuilen en verder feesten is zeer gewenst. Partytenten zijn er in verschillende groottes. Als je er de ruimte voor hebt is een partytent 3x3 een echte aanrader. Deze tent is namelijk drie bij drie meter en biedt daardoor voldoende ruimte om onder te zitten of om een echte feesttent van te maken.

Een kleurthema

Bij een feestje hoort versiering. Wanneer je de tuin gaat versieren voor een tuinfeest is het goed om een thema voor het feestje te bedenken. Kies een kleurschema wat past bij de gelegenheid en natuurlijk bij je tuin. Voer dit kleurenschema door in de versiering, het tafelkleed, de servetjes en wellicht de kaarsen. Je kan zelfs kleur aanbrengen in de ijsblokjes door eetbare bloemen of stukjes fruit met het water in te vriezen. Dat geeft niet alleen kleur, maar smaakt nog lekker ook. Kun je voor de versiering een beetje inspiratie gebruiken? Kijk dan eens op inspiratiewebsites, zoals Pinterest. Daar vind je altijd de leukste ideeën.

Partytent versieren

Het leuke aan een partytent 3x3 is dat het tentframe zich uitermate leent voor versieringen. Zo kun je gemakkelijk een vlaggenlijn ophangen. En wat dacht je van sfeerverlichting? Ook deze bevestig je gemakkelijk langs het frame. Let wel dat je altijd geschikte verlichting gebruikt voor buiten – zelfs al hangen de lampjes onder de tent. Buitenverlichting kan tegen een regenbui en tegen warmte. Hang de lampen ook niet te dicht tegen het tentdoek om oververhitting te voorkomen.

Tent opbouwen

Een partytent van 3x3 kun je op verschillende plekken neerzetten. Bijvoorbeeld op een grasveld voor evenementen en feestjes. Als je de tent daar opbouwt, is het goed om ook houten tegels neer te leggen, zodat je een stabiele ondergrond creëert om te dansen of om tafels op te zetten. Daarnaast is het aan te raden om een partytent 3x3 op een open plek in de grond vast te zetten met een paar haringen. Zet je de tent in de tuin, dan heb je ook – naargelang er plek is – verschillende mogelijkheden. Zo kun je de partytent 3x3 direct op je terras aan huis plaatsen. Op die manier creëer je een soort serre aan huis. Misschien wil je de tent wel liever achterin de tuin plaatsen, zodat deze dichterbij de barbecue staat bijvoorbeeld. In ieder geval is vastzetten overigens wel aan te raden om verplaatsing door een windvlaag te voorkomen.

Barbecue feestje

Niets is zo heerlijk dan de barbecue aansteken en samen te genieten van vlees, vis of vegaburgers. Let wel dat je de barbecue niet onder de partytent zet. Zelfs niet wanneer je op gas grilt om brand en rookontwikkeling te voorkomen. Wil je toch met een regenbuitje kunnen grillen in de open lucht, dan is een vast afdakje of een speciale barbecue overkapping een aanrader. Zet de barbecue altijd op een stevige, egale ondergrond en bak het liefst in de schaduw.

Feestje binnen? Partytent!

Gaat het toch gieten, terwijl iedereen al staat te trappelen om bij jou een klein feestje te komen vieren? Ook dan biedt die partytent 3x3 uitkomst. Plaats de tent bij voorkeur aan huis, zodat je in en uit kan lopen. Zet een paar tafels en allerlei tuinstoelen onder de tent en geniet samen van het gezellige geluid van de regen op het tentdak. Misschien moeten de hapjes van binnen komen, maar het zal zeker een droog en geslaagd feestje worden. Met een muziekje erbij wordt het zeker feest in de partytent 3x3.