Home » Artikelen » Dagje uit in Loosdrecht – tips voor een leuke tijd

Dagje uit in Loosdrecht – tips voor een leuke tijd

Foto via Pexels

Loosdrecht is misschien niet het eerste stadje waar je aan denkt als je een dagje uit wil. In Amsterdam, Rotterdam of Utrecht gebeurt al het leuke en dat is dan ook waar iedereen heen gaat. Tenminste, dat denkt iedereen.

Loosdrecht is echter een leuke stad waar je veel verschillende dingen kan doen en waar je je gezin prima kan vermaken. Welke dingen je precies kan doen? Dat lees je in dit artikel. Neem je gezin of een paar vrienden mee en geniet van een dagje uit in Loosdrecht.

Loosdrecht in een notendop

Loosdrecht is omringt door de steden Amsterdam en Haarlem in de provincie Noord-Holland. Niet gek dat het wat minder bekend is, als het in de schaduw van onze hoofdstad ligt. Toch zijn er een aantal plekken die je misschien wel kent.
Denk aan de Loosdrechtse plassen of het watersportdorp ten westen van Hilversum. Bekende plekken waar je hoogstwaarschijnlijk wel eens van gehoord hebt. Tevens was dit de thuisplek van Bibian Mentel en andere grote namen op tv en in de sportwereld. Een klein stadje wat groot is in naam.

Wat te doen in Loosdrecht?

Dit is dan ook een mooie plek om te bezoeken als je een dagje weg wil met je familie of vrienden. En er is ook nog eens genoeg te doen. Wat zowel? Dat heb ik allemaal voor je uitgezocht en in een mooi overzicht geplaatst zodat je makkelijk kan uitzoeken wat het beste bij je past.

Loosdrechtse plassen

Tijdens het mooie weer wat je geregeld gaat zien deze zomer, kan je heerlijk varen door de loosdrechtse plassen. Een boot huren in Loosdrecht is namelijk gemakkelijk te doen via Click&Boat. Hiermee kan je rustgevend varen door de plassen en samen zijn met je familie terwijl je de bekende omgeving met eigen ogen ontdekt. Geniet van het water en de wint op een lekkere, warme zomerdag.

Ottenhome

Nog een mooie plek om een boot te huren is het Ottenhome. Dit is een kleine haven in Loosdrecht waar je de mooie omgeving kan ontdekken en na der tijd kan genieten van een hapje en een drankje in deze mooi haven. Bootjes kijken kan er ook heel goed. Het is dus maar net wat je leuker vind.

Restaurant Tante Koosje

In Loosdrecht kan je ook veel en lekker uit eten. Een goed voorbeeld van een mooi en bekend restaurant is restaurant Tante Koosje. Een gezellig restaurant waar je je binnen no-time goed voelt. En waar je tevens lekker kan eten. Het restaurant is geleden aan water waardoor je ook nog eens wat te zien hebt, of je nu binnen of buiten zit.

Castel-museum Sypesteyn

Het kasteel museum Sypesteyn is een bekend museum in Loosdrecht wat tevens druk bezocht is. Het is echt een bestemming die de je moet hebben bezocht als je van geschiedenis houdt. En dat in eigen land. Wie zegt dat je naar Frankrijk moet om kastelen te zien?

Spelekids

Je kleine kinderen moeten uiteraard ook even hun energie kwijt. Dat kan perfect bij Spelekids. Het speelparadijs is gevestigd dichtbij Haarlem en is ook nog eens 7 dagen per week open. Je kan elke dus lekker zelf kiezen welke dag je je kinderen los laat in dit grote paradijs. Tevens is het ook een geschikte plek voor verjaardagsfeestjes of schoolreisjes. Waar wacht je nog op?

Avontuurfabriek

Ben je een dagje uit met je vrienden en zoek je een plek waar je echt even los kan? Dan is de Avontuurfabriek de perfecte plek voor je. Dit indoor park is het grootste van Nederland en erg divers in aanbod. Van karten tot lasergamen en fluorgolf, er is genoeg keus uit de 50 activiteiten. En ben je met een grote groep? Geen probleem! Groepen tussen de 6 en 750 personen zijn welkom, dus alle vrienden verzamelen.

In de watertuin

Zoek je een restaurant in de Oude loosdrechtsedijk? Dan is het restaurant In De Watertuin zeer geschikt. Je eet je heerlijke gerecht terwijl je omringt word met water. Na der tijd wandel je gemakkelijk naar de Loenderveense Plas of het Ventus waar je veel verschillende boten kan zien varen. Lekker eten en na der tijd boten kijken. Wie wil dat nu niet?

De haven club

In een plek als Loosdrecht, waar je overal water en havens ziet, kan je natuurlijk niet zonder echte haven club. Je kan hier niet alleen met de fiets of wandelend komen, maar ook gewoon makkelijk met je boot. Dat is nog eens een echte haven club waar je heen wil.