Home » Artikelen » Intex zwembaden: spetteren in je achtertuin!

Intex zwembaden: spetteren in je achtertuin!

Zwembad

Intex is een van de bekendste merken als het gaat om opblaasbare en opzetzwembaden. Deze baden zijn een populaire keuze voor veel mensen, omdat ze relatief goedkoop zijn, eenvoudig op te zetten en op te slaan en toch veel plezier bieden tijdens de zomermaanden. Je hoeft bijna niet meer op vakantie!

Een zwembad Intex in je achtertuin is een geweldige manier om van de zomermaanden te genieten. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en te onderhouden en bieden een verfrissende en leuke manier om af te koelen op warme dagen. Dus als je op zoek bent naar een manier om de hitte te trotseren, dan is een Intex zwembad ongetwijfeld een goede optie. Een van de grootste voordelen van de opblaasbare Intex zwembaden is dat ze makkelijk te installeren zijn. Ze zijn meestal voorzien van een snel opblaassysteem, waardoor je het zwembad binnen een paar minuten klaar voor gebruik kunt hebben. Ook zijn deze zwembaden eenvoudig op te slaan wanneer je ze niet gebruikt, omdat ze opgeblazen kunnen worden en je ze ook weer  makkelijk leeg kan laten lopen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die weinig opslagruimte hebben of die tijdens de wintermaanden de pool niet gebruiken.

In alle vormen en maten

Een ander groot voordeel van deze zwembaden is dat ze beschikbaar zijn in verschillende maten en vormen. Intex-zwembaden zijn er in verschillende vormen en maten om tegemoet te komen aan verschillende ruimtes en behoeften. Zo kun je kiezen voor vierkant, rond of bijvoorbeeld een ovaal zwembad. Of een kleiner opzetbaar zwembad voor de kinderen van bijvoorbeeld drie bij twee meter, of een groter opblaasbaar zwembad voor de hele familie of grotere tuinen. Geloof het of niet, er zijn zelfs Intex baden van bijna tien meter lang! Daar kun je gewoon zowat baantjes in zwemmen. Dit betekent dus dat er een Intex pool is voor elke tuin of terras, ongeacht de grootte.

Veiligheid en schoon water

Intex pools zijn ook veilig voor gebruik. De meeste pools hebben een sterk frame en worden  doorgaans geleverd met een ladder, een veiligheidsnet en een filterpomp om het water schoon te houden. Deze accessoires helpen om te zorgen dat kinderen veilig kunnen zwemmen en dat het water schoon blijft. De voordelen zijn er dus volop: verschillende maten en vormen, veiligheid, een gemakkelijke installatie en plonzen maar: ideaal voor elke gezin of liefhebber die maar al te graag wil genieten van de zomer. En dat is natuurlijk steeds vaker mogelijk, gezien de zomermaanden in ons land elk jaar steeds warmer worden. In 2002 is zelfs de warmste zomer ooit gemeten in Europa.

Het eenvoudig opzetten van je Intex zwembad

Als je er eenmaal eentje hebt aangeschaft, kan je natuurlijk niet wachten om ‘m op te zetten. Het opzetten van een Intex zwembad is relatief eenvoudig. Volg de instructies van de fabrikant op voor een juiste installatie en onderhoud van het zwembad. De eerste stap is om het gebied voor te bereiden waar het zwembad zal komen. Zorg ervoor dat de grond vlak en vrij van vuil is, en als je van plan bent het zwembad op een terras of patio te plaatsen, zorg er dan voor dat deze goed is verstevigd om het gewicht van het zwembad te dragen. Zodra het gebied is voorbereid, kun je beginnen met het monteren van het zwembad. Intex-zwembaden worden geleverd met een pomp, een filter, een ladder en alle benodigde slangen en fittingen. Volg natuurlijk de instructies zorgvuldig en je hebt je zwembad binnen de kortste keren operationeel. En als je het zwembad  wilt opbergen en leeg hebt laten lopen en alles hebt opgeruimd, laat het zwembadzeil dan eerst goed drogen in de buitenlucht drogen, voordat je het weer opbergt.

Je Intex zwembad in topconditie houden

Intex-zwembaden hebben regelmatig onderhoud nodig om ze schoon en veilig te houden. Daarom is het belangrijk om je Intex pool regelmatig te inspecteren en te onderhouden. Zorg ervoor dat u de waterchemie minstens één keer per week controleert en de pH-waarden indien nodig aanpast. U moet er ook voor zorgen dat u het oppervlak van het zwembad afschuimt om alle bladeren of vuil te verwijderen dat erin is gevallen. Bovendien is het raadzaam om het filter  op z’n tijd te vervangen en de pomp regelmatig schoonmaken om het zwembad soepel en veilig te laten werken. Zo heb je het langst plezier van je Intex zwembad.