Home » Artikelen » Ontsnap aan het slechte weer in een van deze heerlijke subtropische zwembaden

Ontsnap aan het slechte weer in een van deze heerlijke subtropische zwembaden

Kind in het water

Tijdens de koude en gure wintermaanden is het fijn om een subtropisch zwembad te bezoeken. Het is heerlijk toeven in het warme water en de aangename temperatuur laat je de kille winter eventjes vergeten. Er zijn veel subtropische zwembaden in Nederland. Maar welke zijn nou echt een bezoekje waard? We zetten er vier op een rijtje.

Subtropisch zwemparadijs De Scheg

De Scheg in Deventer is een van de leukste subtropische zwembaden van Nederland. Er is een wildwaterbaan van bijna tachtig meter lang en een reuze glijbaan van zeventig meter met spectaculaire lichteffecten. De Lava Slide is een glijbaan die leuk is voor het hele gezin.  De allerkleinsten kunnen lekker in het water en zand spelen in Pingo’s Island.

Ook heeft dit zwemparadijs elke maand speciale dagen om in je agenda te zetten. Elke vrijdag kan je hier namelijk discozwemmen. Neem wat vrienden mee en maak er samen een feestje van! Op elke laatste zaterdag van de maand (behalve tijdens schoolvakanties) mag je je zwembroek of badpak thuis laten. Je kunt dan namelijk bloot zwemmen.

Aqua Mundo de Huttenheugte in Drenthe

Het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo de Huttenheugte in Drenthe is populair bij zowel jong als oud. Er zijn namelijk leuke wateractiviteiten, zoals een wildwaterbaan, glijbanen en een zogenoemd kinder-doe-bad. Kinderen kunnen zich ook vermaken met leuke spelletjes in het water, zoals met de watermat. En wat dacht je van een spannende tocht op een heuse onderwaterscooter?

Behalve vertier in het water is er ook een heerlijke sauna en een zonnebank waarin je je lekker kunt ontspannen. Liever iets meer inspanning? Train dan je spieren in het water met een sessie Aqua-joggen of Aquarobics met leuke oefeningen op muziek. Goed voor je buik, billen en benen!

Landal de Lommerbergen

Landal de Lommerbergen biedt op en top waterpret. Er zijn twee waterglijbanen waarvan een maar liefst 56 meter lang is en een trechter heeft. Terwijl je razendsnel naar beneden glijdt schiet je door de trechter heen en weer. Kinderen kunnen urenlang plezier beleven op het avontureneiland en in het indoorspeelparadijs. De jongste gasten kunnen lekker spartelen in het junglebad.

Er is bij Landal de Lommerbergen ook aan de ouders gedacht. Die kunnen namelijk genieten van een ontspannende massage of andere wellnessbehandeling. 

Aqua Mundo in Heijen

Zwemparadijs Aqua Mundo in Heijen is een walhalla voor kinderen. De kleinere bezoekers kunnen mee naar de baby- en kinderbaden of lekker ravotten in het kinder-doe-bad en het jungle speeleiland.

Liever wat meer actie? Glijd de wildwaterbaan af of trotseer de golven in het golfslagbad. Je kunt ook de strijd met elkaar aangaan in de Duo Racer glijbaan. Als het stoplicht op groen springt zet je je zo hard mogelijk af om als eerste beneden te zijn. Er is ook een heus koraalbad, waar je kunt snorkelen en duiken tussen exotische vissen. Hier waan je je in een tropische zee op vakantie.

Wil je erop uit en meer dan alleen maar zwemmen? Kijk dan op lekkerwegtips.nl voor de leukste uitjes en activiteiten in binnen- en buitenland en beleef samen met de kids de tijd van je leven!