Home » Rubrieken » Column

Column

Foto via Pexels
Sinds deze week zakken de temperaturen weer flink naar beneden. We komen dieper in de herfst en de winter komt er zo langzaamaan al aan. Wie denkt dat je dan de hele dag binnen moet gaan zitten heeft het mis. Het is juist verstandig om er lekker op uit te gaan. Hieronder drie activiteiten die je buiten kunt doen met koud weer.
Foto van Avinash Patel via Pexels
Als we kijken naar de afgelopen jaren staat er vast en zeker weer een warme zomer voor de deur. Lees hier wat je kan doen om de hitte zoveel mogelijk uit de auto te houden en veilig de weg op te gaan.
Foto van Genaro Servín via Pexels
Met welke weeralarmcode kun je nog gewoon de weg op? Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat het KNMI een bepaalde code afgeeft. Soms valt het uiteindelijk mee, maar soms kan het ook flink tekeergaan. Is het dan wel verstandig om de weg op te gaan en is je auto hiervoor verzekerd?
Voetpad
Hoe breng jij de vakantie dit jaar door? Kies je voor het buitenland of blijf je thuis? Eén ding is zeker: het wordt een zomer als geen andere.
Foto van Kun Fotografi via Pexels.com
Het is nog even afwachten wat deze zomer gaat brengen. Het is een gekke tijd en de keuze om op vakantie te gaan is een lastige keuze. Ga je wel of niet naar het buitenland? Ga je naar het zonovergoten Frankrijk of Spanje of blijf je gewoon lekker in ons oude vertrouwde kikkerlandje? Een ding is zeker: als je gaat kamperen, is er een aantal accessoires dat je absoluut niet mag missen.
Kinderfietsen
Fietsen leer je op een fiets, maar voorafgaand aan dit grote avontuur zijn er de loopfiets en de skelter. Simpeler, maar ook met wielen en een stuur. Zo leer je de eerste kneepjes van het fietsvak.
Winterdagen
Hoewel er van klassieke witte winterdagen momenteel geen sprake is en het maar de vraag is of die er nog komen, is het sowieso niet echt fijn weer om naar buiten te gaan. Wat te doen als de verveling toeslaat bij het thuiszitten deze winter?
Van onze hoofdredactie Frank van der Laan Het Weer Magazine
Klimaatmodellen blijken al vijftig jaar te kloppen, las ik onlangs in de krant. De opwarming van de aarde heeft tot dusver precies uitgepakt zoals de eerste IPCC-modellen in de jaren tachtig en negentig voorzagen, aldus een analyse in een wetenschappelijk tijdschrift. Aan een kant goed nieuws: de klimaatmodellen zijn dus blijkbaar erg goed! Maar ook alarmerend, want betekent dit dat de scenario’s voor de toekomst ook zeker gaan uitkomen?
elektrische auto, opladen, batterij, leeg, winter
In de winter neemt de de maximale rijafstand per lading, oftewel de actieradius, van een elektrische auto vaak behoorlijk af. Dat komt doordat batterijen bij een lage temperatuur minder efficiënt werken. Hoe komt dit? En wat kun je ertegen doen? In dit artikel leggen wij dat uit, en geven wij tips om je elektrische auto langer rijdende te houden in de winter.

Pagina's

Subscribe to Column